Relative Pronouns

Exercícios sobre relative pronouns

Leia o artigo: Pronomes em inglês


Questões:

01. The clergyman _______ had a sore throat preached a fine sermon.
                                
a) what
b) which
c) whose
d) whom
e) that
                                

02. I know the girl _____ wrote you this letter.
                                
a) whose
b) whom
c) which
d) who
e) what
 

03. Were those the physicians to ______ you introduced you brother?
 
a) which
b) who
c) whose
d) whom
e) when
 

04. That’s the businessman_________ daughter suffered an accident this morning.
 
a) which
b) who
c) whose
d) whom
e) when
 

05. The book ____ I was reading yesterday was a detective story.
 
a) whose
b) what
c) whom
d) who
e) which
 
 
06. Did you know ______ agoraphobia is a morbid fear of open places?
 
a) if
b) than
c) that
d) what
e) which
 
 
07. The shirt ______ buttons are yellow belongs to me.
 
a) whose
b) which
c) whom
d) who
e) what


08. The lady _______ was here a week ago went to London.
 
a) which
b) what
c) whom
d) who
e) whose
 

09. I don't like people _______ laugh at me.
 
a) whose
b) which
c) who
d) what
e) whom
 

10. His father, _________ lives in Rio, will return soon.
 
a) whose
b) what
c) who
d) whom
e) "b" and "c" are corrects.
 


Resolução:

01. E 02. D 03. D 04. C
05. E 06. C 07. A 08. D
09. C 10. C    



Comente!

Receba novidades

Copyright © 2014 - Todos os direitos reservados: Proibida a reprodução sem autorização (Inciso I do Artigo 29 Lei 9.610/98)

O Cola da Web auxilia sua vida escolar e acadêmica ajudando-o em suas pesquisas e trabalhos. O Cola da Web NÃO faz a venda de monografia e É TOTALMENTE CONTRA a compra de trabalhos prontos, assim como, NÃO APOIA e NÃO APROVA quem deseja comprar Trabalhos Prontos, por isso nós incentivamos o usuário a desenvolver por conta própria o seu trabalho escolar, TCC ou monografia.
R7 Educa‹o